Maličkosti

Kolikrát jste se doopravdy zamýšleli nad tím otřepaným tématem, že žijeme v uspěchané době a že bychom se občas měli zastavit? Abych pravdu řekla, ani já jsem se nad tím moc často nepozastavovala, ale teď mi konečně došlo, že to není úplně na škodu.
Když se třeba rozhodnete jít večer na procházku, je-li to možné, podívejte se nahoru. Tehdy máte dovoleno mít nos trochu nahoru. Vidíte ty hvězdy? Jak na vás mrkají. Když budete mít štěstí, možná i nějaká spadne a můžete si třeba přát, aby tenhle okamžik nikdy neskončil. Přitom se na vás měsíc bude vesele usmívat.
Zkuste se po práci, po škole, po celkově náročném dni jít projít do přírody. Všímejte si hlavně maličkostí. Například, že tamten stín vypadá jako můj pes. Nebo jak to slunko krásně prosvítá mezi stromy a přitom vnímáte rozmanité zvuky přírody. Když si ještě počkáte na západ slunce, bude to krásná tečka za celým dnem.
Bohužel se může i stát, že jste nemocní a momentálně ven jít nemůžete. Jednoduše si sedněte k oknu, sledujte okolní svět, nechte slunce, aby vás ozařovalo. I takové maličkosti dokáží zlepšit náladu. A dobrá nálada je základem k vyléčení každé nemoci.

Komentáře

Oblíbené příspěvky